شل شدن پنیر محلی امری عادی است که ممکن است چندین بار تجربه کنید. ولی این امر چندین علت به خصوص دارد.در پنیر لیقوان اصل به خاطر چربی بالا پنیر تا حد متوسطی نرم است ولی اگر پنیر محلی شما بیش از حد نرم بود و در دست خورد می شود این مقاله مختص شماست
دلایل شل شدن پنیر محلی لیقوان
۵ دلیل اصلی وجود دارد که پنیر شما بعد از خرید نرم می شود
- آب نمک پنیر لیقوان:اگر غلظت نمک در شوراب پنیر کم باشد شما شاهد شل شدن پنیر محلی تان خواهید بود
- دما: اگر پنیر شما یخ بزند به خاطر کریستال های یخ شکل و فرم پنیر محلی از هم می پاشد و پنیر به شدت شل می شود
- کیفیت :پنیر های محلی بی کیفیت چند روز بعد از باز شدن درب حلب تغییر رنگ می دهند و بو بدی میگیرن و ممکن است نرم شوند که همه این تغییرات در کنار هم علائم فاسد شدن پنیر سنتی هستند
- زمان تولید: پنیر محلی مخصوص پنیر لیقوان قبل از رسیده شدن کاملا نرم است. رسیدن پنیر لیقوان زمان زیادی لازم دارد که این امر باعث خلا سرمایه در مدت زمان تولید تا فروش به وجود می آورد که متاسفانه برخی افراد بی صبر ،پنیر محلی را قبل از رسیدن کامل روانه بازار می کنند
- شرایط نگهداری:اگر پنیر سنتی زیاد در معرض هوا آزاد باشد به مرور زمان شل می شود که نیازمند توجه فوری می باشد
ترفند های جلوگیری از شل شدن پنیر محلی
- میزانی نمک بدون ید به آب نمک اضافه کنید. این کار باعث تشدید اسمز و در نهایت سفت تر شدن پنیر لیقوان می شود
- اگر پنیر شما تازه و نارس بود و طعم و عطر ترد و خاص پنیر لیقوان را به خود نگرفته بود، به هیچ عنوان مصرف نکنید
- اگر پنیر سنتی شما رسیده و نرم باشد جا نگرانی نیست فقط کافیست نصف روز در دما اتاق نگهداری نمایید
- اگر پنیر محلی تان یخ زده باشد دیگر قابل مصرف نیست و باید دور ریخته شود
نتیجه گیری
پنیر لیقوان به خاطر چربی و کیفیت بالا، طبیعتا کمی نرم هست ولی عمدتا شل شدن پنیر محلی اغلب به خاطر افزایش رطوبت پنیر می باشد که با افزایش شوری آب نمک یا قرار دادن در دما اتاق درست می شود