آموزش وردپرس
خانه > مطلب > لیقوان را بشناسید

لیقوان را بشناسید

لیقوان نام زیباترین و پر برکت ترین روستای دامنه شمالی سهند و مشهورترین منطقه ییلاقی آذربایجان محسوب میشود.موقعیت جغرافییایی لیقوان در 25 کیلومتری جنوب شرقی شهرک خاوران و شهر تبریز و با جمعیتی 7 هزار نفره بزرگترین روستای آذربایجان و طی سالهای اخیر با تولید بیش از 1000 تن پنیر به عنوان پر رونق ترین روستای ایران شناخته شده است

لیقواان همواره تحت تاثیر اقلیم سردسیری سهند است سراسر دره لیقوان تا سهند را گدازه های اتشفشانی پوشانده است

دامنه های لیقوان پوشیده از چمنزارها و گلزارهای خودرو و وحشی است به نظر برخی از  دانشمندان گیاهشناسی ایرانی وحتی انگلیسی رشد نوعی گیاه معطر و کمیاب در دامنه شمالی سهند(ر.ک طواف سهند،ص45،بهروز خاماچی) و همچنین دمای پایین هوا  حتی در چله تابستان(حداکثر 22 درجه سانتیگراد) سبب تولید شیر و به تبع آن لبنیات بی نظیر و بی همتای خاورمیانه در این منطقه شده است.

از جایی که اربابان بزرگ آذربایجان از جمله حاج احتشام به عنوان مالک آذربایجانن در دوره فِئودال اصالتا لیقوانی بوده و همچنین مقیم لیقوان بود همین امر سبب شده که لیقوان به عنوان روستایی با جمعیت 7 هزار نفر مالک قانونی کل دامنه شمالی رشته کوههای سهند شده است. بصورتی که روستاهای همجوار با  جمعیتی قریب به 10 هزار نفر داخل املاک لیقوانی ها محاصره شده اند.

عاملی که لیقوانی ها و تولیداتشان را از سایر تولیدکنندگان پنیر سنتی متمایز میکند این است که در دوره اصلاحات اراضی کل مراتع شمالی سهند که متعلق به حاج احتشام بود توسط لیقوانی ها با سند شش دانگ خریداری میشود و اسناد این خرید و فروش با عنوان اسناد هفت برگ که امضا شده هفت فرزند حاج احتشام است در دست بزرگان طایفه های لیقوانی موجود است.

همین امر سبب شده است که هیچ ارگان و حتی شخصی قانونا نمیتواند اقدام به احداث معدن ،تفرجگاه و یا هرگونه دستکاری در طبیعت بکر شمال سهند کند و هرگونه اقدامی هم که طی سالهای اخیر انجام شده با واکنش تند لیقوانی ها روبرو شده است که میتوان تعطیلی معادن سنگ و جلوگیری از طرح بزرگ گردشگری لیقوان توسط مالکان اصلی لیقوان را مثال زد.

لیقوانی ها معتقدند که تنها دامداران لیقوانی الاصل حق نگهداری دام در مراتع لیقوان را دارند آن هم بدون هیچ دخل و تصرفی.

همین چند قانون نا نوشته که بین اهالی به رسمیت شناخته شده عامل اصلی رشد  اقتصادی و رشد صنایع وابسته و مهاجرت معکوس لیقوانی ها از اقصا نقاط آذربایجان به لیقوان شده است.به گونه ای که امروزه نه تنها در لیقوان خانواده ای پیدا نمیشود که منبع درآمد و شغل جوانان آن بی ارتباط با پنیر و یا دام باشد بلکه کلانشهر تبریز هم بی بهره از این صنعت نشده است. به گونه  ای که بسیاری پنیر لیقوان را با عنوان پنیر تبریزی می شناسند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با کلیک در اینجا به صفحه اصلی سایت تولیدی فاخرلبن لیقوان هدایت میشوید.

همچنین جهت مطالعه نحوه تمایز پنیر اصل لیقوان با سایر پنیرهای کم کیفیت که به نام لیقوان به فروش میرسند، میتوانید اینجا کلیک نمایید.

کمال تشکر،ناصح لیقوان

لیقوان را بشناسید

5/3.5

Visits: 3587

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زناشویی