همانطور که همه ما میدانیم، کپک عنوان کلی انواع قارچ های ذره بینی است. کپک ها انواع مختلفی دارند، برخی از کپک های مضر سمومی را از خود ترشح می کنند.
این سموم علاوه بر بخش های کپک زده مواد غذایی به سایر بخش های ماده کپک زده نیز نفوذ میکنند و همه ماده غذایی را آلوده میکند.
پنیر لیقوان نیز مانند سایر مواد غذایی از این امر مستثنی نیست و در صورت نگهداری در شرایط نا مناسب، کپک خواهد زد.
از آنجا که سموم موجود در مواد غذایی می تواند سبب بروز اختلال در نسل و تولد نوزادان ناقص الخلقه شود، مصرف مواد غذایی و پنیر کپک زده توصیه نمی شود.
از عواملی که سبب کپک زدن پنیر لیقوان می شود، می توان موارد زیر را نام برد.
۱.بسته بندی در ظروف نامناسب که سبب نفوذ هوای بیرون به داخل بسته بندی شده و شرایط رشد قارچ ها مهیا می شود.
۲. وارد شدن آسیب به بسته بندی ها و نشت آب نمک پنیر لیقوان .
۳.نگهداری پنیر لیقوان در محیط های آلوده و مستعد رشد انواع قارچ ها.
۴. نگهداری در ظروف با درب باز به این صورت که چگالی کمتر پنیر لیقوان نسبت به آبنمک سبب بیرون آمدن قاچ ها از داخل آب نمک شده و پنیر در معرض هوا قرار گرفته و احتمال کپک زدن محصول بالا می رود.
نگهداری مناسب پنیر لیقوان میتواند تا حد زیادی مانع از کپک زدن آن شود.
چنانچه تمایل به مطالعه شرایط نگهداری پنیر لیقوان هستید می توانید اینجا کلیک نمایید.