مطلب

پنیر لیقوان گوسفندی

پنیر لیقوان گوسفندی چیست و چه نوع پنیری بهداشتی و اصل لیقوان است؟
نمایی از کارخانه پنیر لیقوان

 

تعریف پنیر لیقوان گوسفندی

پنیر لیقوان گوسفندی

همانگونه که انتظار می‌رود، پنیر لیقوان گوسفندی باید پنیری باشد که از شیر گوسفندی تهیه شود. اما تهیه و خرید پنیری که از شیر خالص گوسفندی تولید شده، هرچند کار آسانی نیست، چرا که عدم وجود نظارت کافی سبب می‌شود برخی از سوءاستفاده‌کنندگان بازار، پنیر تبریز را به نام پنیر گوسفندی لیقوان بفروش برسانند.

علاوه بر موارد ذکر شده، هر پنیری که از شیر گوسفندی تولید شده باشد، نمی‌تواند پنیر صادراتی و اعلا باشد. از مهمترین عواملی که سبب وجود تفاوت در کیفیت پنیرهای لیقوان تولید شده از شیر گوسفندی است، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. تهیه پنیر از شیر تازه گوسفندی

با گذر زمان، درصد PH شیر بالا می‌رود یا به زبان ساده‌تر شیر ترشیده می‌شود. هرچند که این ترشیدگی بسیار ضعیف باشد و به‌صورت عادی قابل تشخیص نباشد، اما در روند آماده‌سازی پنیر لیقوان تأثیر گذاشته و سبب افت کیفیت پنیر می‌شود.بنابر این تهیه پنیر لیقوان گوسفندی اصل باید از شیر کاملا تازه تهیه گردد.

۲. خرید محصول باید از  مجموعه تولیدکننده ای باشد که  مجهز به تجهیزات و ابزار بهداشتی باشد

استفاده از ابزارهای بهداشتی در تولید از مهمترین عوامل سلامت محصول نهایی است. به‌عنوان مثال، اگر تولیدکننده به‌جای استفاده از ابزار کاملاً استیل ۳۱۶ گران‌قیمت، از ظروف و ابزار پلاستیکی ارزان‌قیمت و غیر بهداشتی استفاده کند، هرچند شاید کیفیت محصول نهایی از لحاظ طعم تفاوت چندانی نداشته باشد، ولی مسلماً محصول تولیدشده با ظروف پلاستیکی، غیر بهداشتی خواهد بود و در بلندمدت امنیت سلامت ما و خانواده‌مان را تهدید خواهد کرد.

دلیل ممنوعیت پلاستیک در تولید پنیر لیقوان

در استیل حفره های ریز وجود ندارد بنابر این حین شست و شو کاملا تمیز می گردد، ولی در ابزار های گالوانیزه و پلاستیکی، به مرور زمان خط خوردگی  ها به وجود می آید که به راحتی تمیز نمی گردد.

راهکار چیست؟

باید ترجیح بدهیم محصولاتی را خریداری کنیم که روند تولید و ساخت، ابزار و مواد اولیه مورد استفاده و بهداشت محیط کار تحت کنترل باشد. محصولاتی که روند تولید و ساخت آن‌ها توسط بهداشت و سازمان غذا و دارو کنترل می‌شود، دارای شناسه ساخت از سازمان غذا و دارو خواهند بود. این محصولات با نشان سیب سلامت بر روی بسته‌بندی عرضه می‌شوند و در صورتی که بهداشت محیط تولید و ابزار مورد استفاده در تولید آن‌ها مورد تأیید باشد، دارای پروانه بهره‌برداری و تأسیس از سازمان غذا و دارو خواهند بود.

کارگاه تولیدی فاخر لبن لیقوان از معدود تولیدکنندگان پنیر لیقوان اعلا است که توانسته همه ملزومات لازم برای اخذ پروانه‌های ذکرشده را فراهم کند.

 

 

 

پنیر لیقوان گوسفندی اعلا

 

© ۲۰۲۵ همه حقوق محفوظ است

 

سیب سلامت پنیر لیقوان

                                                            

چنانچه تمایل دارید در مورد تولیدی پنیر فاخر لیقوان بیشتر بدانید، اینجا کلیک کنید.

جهت مطالعه نحوه تشخیص پنیر اصل لیقوان از پنیر گاوی تبریزی اینجا کلیک کنید.

اشتراک‌ها:

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *